Terug naar JARENLANGE EXPERTISE

ERP-systemen Woningcorporaties

Het landschap van ERP-leveranciers binnen de woningcorporatiesector is sterk in beweging. De gevestigde orde (NCCW, Itris, Cegeka-dsa en Aareon) heeft een fors deel van de taart in beheer. Toch blijven nieuwe ERP-leveranciers het proberen om de markt te betreden. Studentenhuisvester DUWO heeft onlangs gekozen voor Axxerion. Een andere potentiele aanbieder is Databalk.nu. In 2020 en 2021 vinden meerdere selectietrajecten plaats waarbij nieuwe spelers alles uit de kast halen om kans te maken op het implementeren van hun systeem bij een corporatie.

Financiële functie woningcorporatie

Om succesvol invulling en uitvoering te kunnen geven aan de financiële functie van een woningcorporatie zijn de volgende punten belangrijk:

  • Goed op de hoogte te zijn van de van wet- en regelgeving relevant voor de corporatiesector
  • Kennis van de veranderende opvraag verantwoordingsinformatie vanuit toezichthouders,
  • De nieuwe aandachtsgebieden van de accountant (accountantsprotocol)
  • Een goede afstemming binnen het team

Bij Hofmeier delen de professionals actief veel kennis met elkaar. Zo zijn al onze professionals op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.  

Kennis van ERP-systemen

Uit onze, inmiddels 20 jaar, lange ervaring blijkt dat affiniteit met de primaire pakketten een must is. Juist in deze bijzondere tijden waarin we extra hard geconfronteerd worden met het belang van de digitale processen. Het coronavirus heeft deze digitalisering een enorme boost gegeven. De mogelijkheid om een nieuwe collega goed in te werken is er nauwelijks. Actuele kennis van ERP-systeem en aanverwante tooling is dan ook cruciaal. Hofmeier professionals kunnen met hun specifieke kennis van corporatie finance en control de inhoudelijke brug slaan met de ERP-aanbieders en de (technische) implementatie.

In 2021 implementeren 21 corporaties een nieuw ERP-systeem. Een substantieel aantal corporaties maakt, door het aflopen van het huidige contract, binnen de komende twee jaar de keuze voor haar ERP-inrichting. Steeds meer kleine corporaties kiezen voor een op SaaS gebaseerde Microsoft ERP-oplossing. Dit alles zorgt ervoor dat binnenkort het belang van specifieke systeemkennis bij een interim professional cruciaal is.

Hulp bij implementatie of ondersteuning

Wilt u inzicht krijgen in hoe u optimaal gebruik kunt maken van een ERP-systeem? Het kan zijn dat het nieuwe ERP-pakket nog niet volledig is ingebed binnen de organisatie. Dan kan een interim professional met vergaande kennis van het systeem u helpen met het up and running krijgen van de medewerkers en efficiency slagen binnen de (financiële) processen te realiseren. Zij zijn op de hoogte van diverse simulatiemodellen en expertsystemen.

Bij inrichting en implementatie van een ERP-systeem ondersteunen we u natuurlijk graag. Ook als uw eigen medewerkers volledig gericht zijn op inrichten en implementeren van het nieuwe ERP-systeem kunnen we u met direct inzetbare corporatieprofessionals continuïteit bieden in de lopende P&C cyclus. Neem vrijblijvend contact op om te sparren over de juiste aanpak.

Bron: CorporatieGids 

Voornaam*
Achternaam*
Velden met * zijn verplicht
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
godert-diepenhorst

Godert Diepenhorst

Sectormanager Woningcorporaties

0647011679