Cogix en Hofmeier organiseren samen het Jaarevent Onderwijs Connect
We bevinden ons in een tijdperk van immense veranderingen en uitdagingen binnen de onderwijssector. De kwaliteit van ons onderwijs staat onder druk, er is een voortdurend tekort aan onderwijspersoneel, en we worden geconfronteerd met de cruciale taak om de basisvaardigheden van onze leerlingen te versterken. Daarnaast worstelen we met een complexe wirwar van subsidiestromen en worden we geconfronteerd met de onontkoombare digitale revolutie in het lesgeven, met al zijn uitdagingen.
Met dit in gedachten nodigen we u graag uit voor een bijzonder evenement, speciaal voor bestuurders, management en bedrijfsvoering, professionals in het onderwijs. En alleen te bezoeken voor een select aantal genodigden Dit programma neemt je mee door enkele van de meest relevante thema’s en actuele ontwikkelingen binnen onze sector.
Het is ook een tijd waarin we steeds meer het gebrek aan duidelijke regie vanuit de overheid ervaren om tot een duurzame langetermijnvisie voor het onderwijs te komen. Kortom, er is veel gaande binnen onze sector, zoals blijkt uit “De Staat van het Onderwijs.”
Om deze uitdagingen het hoofd te bieden en een stabiele koers te varen in deze turbulente onderwijswereld, is het van essentieel belang dat we onze krachten bundelen, kennis delen en gezamenlijk nadenken over de toekomst van het onderwijs. En dat vergt soms anders denken en nieuwsgierig zijn.
Datum: 10 januari 2024
Tijd: 09:00 -17:00
Locatie: De Lik, Utrecht
Aanmelden: Op uitnodiging
Kosten: 99,- p.p.
09:00 – 09:30 uur Ontvangst met een bite
09:30 – 09:45 uur Opening door dagvoorzitter Carla Tijhuis
09.45 – 11:15 uur Ruud Veltenaar
Ruud Veltenaar, een vooraanstaande futurist en trendwatcher, staat bekend om zijn inspirerende inzichten met betrekking tot technologie, duurzaamheid en de toekomst van het onderwijs. Ruud zal ons meenemen op een educatieve reis naar de toekomst, waarbij hij zal delen hoe we ons kunnen voorbereiden op de uitdagingen en kansen die voor ons in het onderwijs liggen. Zijn visie op een toekomstig onderwijssysteem, dat duurzaamheid en inclusiviteit omarmt, zal inspireren en motiveren.
11:15 -11:30 uur Pauze en zaalwissel
Sessie A: Datagedreven werken – Rob van de Wijngaard
In een tijd waarin de onderwijssector wordt geconfronteerd met ingrijpende veranderingen en uitdagende vraagstukken, opent het gebruik van data de deur naar grenzeloze mogelijkheden en oplossingen. Bent u benieuwd naar de overgang naar een data-gedreven benadering?
Wij nodigen u uit voor een verhelderende sessie tijdens ons evenement, gepresenteerd door niemand minder: Rob van den Wijngaard.
Rob beschikt over een schat aan ervaring in het begeleiden van organisaties naar een data-gedreven aanpak, wat resulteert in verbeterde besluitvorming, efficiëntie en effectiviteit. Zijn praktische inzichten en diepgaande kennis van best practices, uitdagingen en kansen met betrekking tot deze transitie zullen u ongetwijfeld inspireren en verrijken.
Of u nu streeft naar verbetering van de onderwijskwaliteit, de aanpak van personeelstekorten, of het navigeren door de digitale revolutie, deze sessie zal u voorzien van de tools en kennis om proactief te handelen in deze uitdagende tijden.”
Sessie B: Van werkdruk naar werkgeluk – Paulien Fraanje
Paulien Fraanje, met meer dan 22 jaar ervaring als docent in het MBO bij ROC Aventus en ROC Midden Nederland, heeft een intrigerend en inspirerend verhaal te delen. Gedurende haar lange loopbaan als docent kende ze periodes van voldoening, maar ook momenten van twijfel en ontevredenheid. Het gevoel van “schuring,” waarbij haar werk niet volledig in lijn was met haar innerlijke roeping, begon aan haar te knagen.
Deze innerlijke onrust diende echter als een krachtige motivatie voor Paulien. In plaats van bij de pakken neer te zitten, greep ze deze momenten van ontevredenheid aan als kansen voor persoonlijke groei. Ze omarmde het idee van blijvend leren en bleef haar horizon verbreden door nieuwe rollen en functies aan te nemen, en door nieuwe taken en uitdagingen aan te gaan wat resulteerde in aanzienlijk meer werkgeluk.
In 2018 bereikte Pauliens reis naar zelfontplooiing een belangrijk keerpunt. Ze besloot haar rijke ervaring en passie voor het onderwijs te bundelen in ‘De Gelukkige Docent.’ Als spreker, theatermaker, docent en entertainer deelt ze nu haar persoonlijke inzichten, beproefde tips en inspirerende verhalen om anderen in het onderwijs te helpen gelukkiger te worden.
Paulien Knol is een voorbeeld van hoe het omarmen van verandering en het streven naar persoonlijke groei kan leiden tot een leven en een carrière die in harmonie zijn met je diepste verlangens. Haar presentatie is een must-see voor iedereen die op zoek is naar meer geluk en voldoening in het onderwijs.
12:30 – 13:30 uur Pauze
A: Volwassenheid in Planning & Control – Ninette van der Velden (algemeen directeur Cogix Onderwijsbegroten)
Hoe ver is jouw organisatie op het gebied van Planning en Control en waar zou je als organisatie moeten zijn? Om dit te beoordelen is de wijze van begroten en prognosticeren, het risicomanagement, de informatievoorziening, maar ook het gebruik van prestatie-indicatoren en de cultuur binnen je organisatie van cruciaal belang.
Als je wilt groeien in volwassenheid op het gebied van Planning & Control dan moet de stap van verandering daar goed bij aansluiten. Hoe groter de stap van verandering hoe kleiner de kans op succes. Dat verklaart waarom veel verandertrajecten gedoemd zijn om vroegtijdig te mislukken of met hangen en wurgen en hoge kosten over de streep komen. In deze presentatie leggen we aan de hand van ons volwassenheidsmodel uit hoe het professionaliseren van de Planning en Control cyclus aanzienlijke waarde kan toevoegen aan jouw organisatie.
B: Beleidsrijk begroten / sturen op indicatoren- Vincent den Boer
14.30 – 15.00 uur Koffiepauze
15:00 – 16:00 uur Paneldiscussie
Tijdens dit panel gesprek gaan o.a. Sanne Scholten (directeur PO-raad), Omar Ramadan (Voorzitter CvB Sophia Scholen), Laurent de Vries (Voorzitter CvB Summa College) en Jan Bransen (Radboud Universiteit) met elkaar in discussie over de staat van het onderwijs. Hoe kijken we naar de toekomst en werken we samen aan oplossingen voor toekomstbestendig onderwijs.
16:00 – 16:15 Plenaire afsluiting
16.15 – 17.00 uur Afsluitende Borrel
Hofmeier en Cogix zijn verheugd en trots om gezamenlijk een uniek evenement aan te kondigen. Hofmeier helpt bedrijven en non-profitorganisaties met finance, control, bedrijfsvoering en organisatievraagstukken. Cogix biedt een krachtige Planning & Control tool die onderwijsbesturen in staat stelt om beter grip te krijgen op hun financiële en personele situatie. Wat beide partijen bindt, is de passie en ambitie om door financiële excellentie en de juiste besteding van middelen de kwaliteit van het onderwijs naar een hoger niveau te tillen.
We geloven dat onze samenwerking leidt tot een bijzondere synergie die van onschatbare waarde is voor onderwijsinstellingen. We begrijpen de uitdagingen waarmee besturen en financiële professionals binnen het onderwijs worden geconfronteerd, en we zijn vastbesloten om hen te voorzien van de kennis en hulpmiddelen die nodig zijn om deze uitdagingen aan te gaan.Tijdens ons evenement willen we bestuurders en financiële professionals de gelegenheid bieden om geïnspireerd te raken, te netwerken, kennis te delen en te leren van experts in het veld. We willen samenwerken om oplossingen te vinden die het onderwijs kunnen versterken en verbeteren, terwijl we tegelijkertijd de efficiëntie en financiële controle optimaliseren.We kijken er naar uit om u te verwelkomen op ons evenement, waar we samen streven naar een toekomst waarin onderwijsinstellingen beter in control zijn en hun missie om kwalitatief hoogwaardig onderwijs te bieden, kunnen vervullen.
Ben jij er ook bij? Woensdag 10 januari 2024