Terug naar JARENLANGE EXPERTISE

Top 4 boeken die je gelezen moet hebben als financial.

De boeken week draait op volle toeren en de Pasen staat alweer voor de deur. Dat geeft ruimte om weer eens lekker in een boek te duiken. Welke boeken zijn nu echt een -must read- als financial? Dat vroegen wij aan Andy Ramrattan. Hij leest graag en deelt zijn favorieten met jou.

1. Rich Dad Poor Dad van Robert Kiyosaki.

Dit boek geeft op een speelse manier weer hoe de personage van twee verschillende vaders (dads) denken over geld, de macro-economie en het creëren van waarde. Op persoonlijk vlak heb ik hier enorm veel aan gehad, omdat het voor mij een reis was van herkenning.

2. Een werkweek van 4 uur van Timothy Ferriss

Timothy Ferriss ontrafelt, in tegenstelling tot het “oud geld”, de geheimen van de nieuwe rijken en schrijft hierover in zijn boek Een werkweek van 4 uur. De nieuwe rijken zijn degenen die veel meer waarde hechten aan de belangrijkste asset dat niet te koop is met geld: tijd! Ook geeft dit boek op speelse wijze weer hoe je afspraken maakt om niet te veel tijd kwijt te zijn aan onnodige meetings en de kunst van het delegeren.

Of je nu ondernemer, werkloos of in loondienst bent, dit boek vertelt je een nieuwe manier van leven met weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed.

3. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen R. Covey

Dit boek zou voor financials eigenlijk geen geheimen moeten hebben en blinkt uit in helderheid en opzet. Met een basisschema neemt het boek je mee in begrijpelijke taal naar de zeven eigenschappen van effectief leiderschap. Ook als financial is het fascinerend om te zien welke teamleiders en managers welke eigenschappen heeft. Als financial consultant geeft het inzicht in verschillende stijlen en herken ik die in de praktijk makkelijker. Het boek geeft geen droge opsomming van technieken en gaat zowel in de diepte als in de breedte. Dat Covey met de lezer ervaringen uit zijn eigen gezinsleven deelt brengt nog meer hart in het geheel.

4. Big Ideas 2022 – Cathy Wood van Ark Invest

Als laatst wil ik geen boek noemen, maar een paper dat is geschreven door één van de meest genormeerde hedgefondsbeheerders Cathy Wood van Ark Invest. In tegenstelling tot vele boeken die vooral gaan over het verleden, kijkt Ark Invest juist naar de toekomst. Op basis van dataonderzoek, S-leercurves, macro-economische ontwikkelingen en technologische ontwikkelingen, hoe ziet de wereld eruit in 2030?!

In deze paper wordt o.a. ingegaan op ontwikkelingen op het gebied van robotisering, AI, Crypto, elektrificatie van mobiliteit, DNA-modificatie. Dit lijkt in economische termen vooral op vooruit kijken (lees business-control).

Deze lijst is uiteraard niet onuitputtelijk, maar is vooral een persoonlijke kijk op een aantal theorieën waarvan ik denk interessant voor jou.

Veel leesplezier!

Voornaam*
Achternaam*
Velden met * zijn verplicht
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.