Terug naar JARENLANGE EXPERTISE

Standaardisering in een veranderende wereld

In de continu veranderende wereld, kan uw onderneming niet stil blijven staan. De trein van technische ontwikkelingen raast door het veranderende financiële landschap. Enkele voorbeelden hiervan zijn: digitalisering, robotisering en de toepasbaarheid van Big-Data. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de financiële processen in uw organisatie? Gebruik ze in uw voordeel!

Bij de ondernemingen waar ik kom, wordt regelmatig de vraag gesteld: hoe kunnen we de processen simpeler en efficiënter inrichten en uitvoeren? Mijn antwoord: door het standaardiseren van de processen die gerelateerd zijn aan het vraagstuk. Misschien heel makkelijk gezegd maar het is onbegonnen om processen te veranderen zonder deze eerste te standaardiseren. Zo elimineer je de variabiliteit en wordt de voorspelbaarheid verhoogd.

De trein van innovaties en technische ontwikkelingen rijdt ook het best op gestandaardiseerde processen. Voor de financiële functie is dit extra van belang omdat deze afdeling het meest in aanraking komt met veranderingen. Financiële werkzaamheden zijn veelal herhaalbaar, terugkerend en routinematig. Dé ingrediënten voor automatisering.

Als een onderneming nu of later binnen de financiële afdeling wil overgaan naar digitalisering, robotisering, dan wel toepasbaarheid van Big-Data, moeten de huidige processen gestandaardiseerd zijn.  Dit leidt tot betere beheersbaarheid en een duidelijker beeld van welke processen geautomatiseerd kunnen worden.

De vervolg stappen in het traject voor het implementeren van de technische ontwikkelingen zijn het standaardiseren van de systemen en het data warehouse binnen de onderneming.

Voornaam*
Achternaam*
Velden met * zijn verplicht
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.