Terug naar JARENLANGE EXPERTISE

NOW toegelicht in uw jaarrekening

Op meerdere plaatsen in het jaarverslag kunt u belanghebbenden bij uw onderneming informeren over de gevolgen van de uitbraak van COVID-19. In het bestuursverslag (de risicoparagraaf en/of toekomstparagraaf) schenkt u aandacht aan de door u voorziene ontwikkelingen, risico’s en onzekerheden, de genomen en voorziene maatregelen, overheidssteun en de verwachte impact op de activiteiten, de liquiditeit, het resultaat en het vermogen als gevolg van de uitbraak van COVID-19.

In de jaarrekening licht u specifieke, COVID-19 gerelateerde posten nader toe, zoals bijvoorbeeld de baten verkregen uit overheids- of huursubsidies. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om uit te leggen waarom de “continuïteit” veronderstelling voor uw onderneming nog altijd van toepassing is (of niet).

Met betrekking tot verkregen NOW-subsidies dient u het volgende te melden:

  • De aard van de ontvangen tegemoetkoming uit hoofde van de NOW-regeling;
  • De manier waarop u de NOW-subsidie hebt verwerkt in de jaarrekening;
  • De omvang van de in de verslagperiode verwerkte NOW-subsidie.

Jaarverslag 2020

2020 is nu al een memorabel jaar waarin het vanwege de COVID-19 pandemie voor veel ondernemingen erop of eronder is. Alle hens aan dek en waarschijnlijk is het jaarverslag voor u nog geen prioriteit op dit moment.

Toch raden wij u aan om alvast na te gaan denken over de presentatie van COVID-19 impact voor uw onderneming in het jaarverslag over het lopend boekjaar. Het is, naast het voldoen aan wettelijke verplichtingen, een uitgelezen kans om belanghebbenden te informeren over status en toekomstverwachtingen van uw bedrijf!

Heeft u hulp nodig bij dit vraagstuk? Neem dan contact op met Max de Klerk 06-48981017.

Voornaam*
Achternaam*
Velden met * zijn verplicht
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.