Terug naar JARENLANGE EXPERTISE

Marcel, hoe ben je bij Hofmeier terecht gekomen?

Na jaren in het onderwijs werkzaam te zijn geweest was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. De laatste 2 jaar in het onderwijs zag ik dat er ook mensen werkzaam zijn op projectbasis. Toen ben ik in gesprek gegaan met Hofmeier. Ik kende Coen van der Kruijs, directeur van Hofmeier, uit mijn verleden. Ik wist dat Hofmeier ook actief is in de onderwijswereld, vanaf toen is het balletje gaan rollen.

Wat doe jij precies in je functie als Sr. Finance Professional?

Ik ben vooral werkzaam binnen onderwijsinstellingen, vooral het primair (basis-) en voortgezet onderwijs. Daar ben ik werkzaam als controller, hoofd administratie of coach/adviseur. Ik help organisaties verder te kijken dan hun financiële rapportages en leg samen met de schoolleiding de verbinding tussen de “werkvloer” (het onderwijs) en de cijfers. Op basis hiervan kan de schoolleiding beter beslissen over een rechtvaardige en een juiste verdeling van de schaarse middelen die de organisatie tot zijn beschikking heeft.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik start bij voorkeur rond 8 uur de pc op. Ik lees eerst de mail, waarbij ik de dingen die urgent zijn eerst oppak. Daarna werk ik aan rapportages, neem ik deel aan diverse besprekingen, zoals afdelingsoverleggen, MT-vergaderingen en bilaterale overleggen met schoolleiders (directeuren, rectoren, bestuurders). Verder werk ik aan verbeteringen van de informatievoorziening, adviseer ik de organisatie daarover en verklaar de dingen die ik daarin zie. Gelukkig blijft er meestal tijd over om bijtijds thuis te zijn, om met de kinderen en mijn vrouw te eten.

Wat drijft jou in je werk? Waar liggen jouw ambities?

Mijn drijfveer is het helpen van organisaties in het verbeteren van hun informatievoorziening. Op die manier zijn ze beter in staat beslissingen te nemen die de organisatie op weg helpen hun doelen en ambities te verwezenlijken. Mijn ambities liggen in die lijn dan ook bij het vak van business controller, daar wil ik graag verder in groeien.

Wat vind je zo leuk aan werken bij Hofmeier?

Hofmeier verenigt voor mij de twee “branches” waar ik met veel plezier in werk: Finance en onderwijs. Het is een organisatie die groot genoeg is om mee te tellen, zonder dat het individu verdwijnt in de massa en er heerst een no-nonsense cultuur met korte lijnen en duidelijke afspraken.

Kun je iets vertellen over de mooiste opdracht die je hebt gedaan?

Op dit moment ben ik werkzaam bij een organisatie in het voortgezet onderwijs die uit een moeilijke periode komt.  Een aantal medewerkers op belangrijke plekken in de ondersteunende organisatie (P&O, leerlingenadministratie, Financiën zijn in korte tijd vertrokken. In de leegte die ontstond ben ik ingezet om als eerste de rapportages en de jaarrekening op te stellen en de accountantscontrole te begeleiden. Ook heb ik een begin gemaakt met het opzetten van procesbeschrijvingen en jaarplanning samen met de controller. Door langdurige ziekte is de controller sinds kort weer aan het werk. In het begin heb ik daarom ook een aantal ad hoc vraagstukken overgenomen van de controller. Een herstructurering van de hele organisatie is in en na de zomer verder vormgegeven. Dat was een grote uitdaging zonder de kennis van de mensen die vertrokken waren om dan toch de lopende zaken door te laten gaan en dat is gelukt!

Welke kansen zie jij voor de komende jaren? Zowel voor Hofmeier als je eigen persoonlijk ontwikkeling?

De onderwijswereld kampt met grote uitdagingen. Het lerarentekort is algemeen bekend, maar ook de technologische ontwikkelingen, het gebouwenbeheer en de kwaliteit van het onderwijs zijn belangrijke aandachtspunten wat het financiële aspect een uitdaging maakt in het onderwijs. Daarin kunnen de onderwijsspecialisten van Hofmeier zeker een helpende hand reiken aan onderwijsorganisaties. Ook ikzelf zie hierin kansen om op het gebied van business control mijn steentje bij diverse organisaties bij te dragen. Ik help ze graag.

Kun je Hofmeier eens in enkele kernwoorden samenvatten?

Inhoud, persoonlijk, sociaal, menselijk en gezellig.

Wil jij meer weten over het werk dat Marcel doet? Of wil je meer weten over werken bij Hofmeier? Neem dan contact met ons op !

Voornaam*
Achternaam*
Velden met * zijn verplicht
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.