intervisie

Hofmeier Onderwijs KennisKring

Terug naar JARENLANGE EXPERTISE

Tijdens de Onderwijs KennisKring op 19 juni 2024 delen we kennis over de positie van de controller, risicomanagement en dashboarding.

Laat je informeren en inspireren. En deel ervaringen met andere professionals in het veld.

Tijden: 12.00 -17.00

Locatie: Kraaybeekerhof (gratis parkeergelegenheid direct bij de locatie)

Bekijk de route

subsidieregister
Programma
12:00 - 13:00

Inloop en lunch

13:00 - 13:30

De rol en positie van de controller. – Bert Gadellaa

13:30 - 14:00

Model Kwaliteit van Onderwijs|Dashboard – Marcel de Jong

14:00 - 14:40

Risicomanagament – Hans Zanting

14:40 - 15:00

Pauze

15:00 - 17:00

Hoe ziet jouw financiële team van de toekomst eruit? – Bert Gadellaa

-

Napraten met een hapje en een drankje

Hoe ziet jouw finance team van de toekomst eruit en welke tools gebruik jij?

In veel organisaties is de ‘waan van de dag’ nog iets te nadrukkelijk aanwezig. Onderwijsinstellingen zijn daar geen uitzondering op, zeker niet met de vele ontwikkelingen die er spelen. Niet onbegrijpelijk, maar de toekomst wacht niet en ontwikkelingen gaan door ook zonder dat jij daar aandacht aan besteedt. Ook jij wil met jouw finance team relevant blijven en (nog beter) bijdragen aan het succes van jouw onderwijsinstelling.

Maar hoe pak je dit aan?  En welke tools kan je hierbij inzetten? Deze vragen staan centraal tijdens deze onderwijs kenniskring.

Bert Gadellaa, hoofddocent op de HOFAM en coach/trainer van finance teams trapt de middag af met een korte inleiding over zijn kijk op de rol van de controller in onderwijsorganisaties en waarom rolduidelijkheid cruciaal is bij het ontwikkelen van een toekomstvisie. Daarna reiken Marcel de Jong en Hans Zanting van Hofmeier vanuit hun ervaring jullie enkele tools en praktijkinzichten aan over respectievelijk het werken met een dashboard en het inrichten van risicomanagement binnen een onderwijsomgeving.

Vervolgens neemt Bert Gadellaa je aan de hand van een concreet praktijkvoorbeeld mee hoe tot een gedragen toekomstvisie voor jouw finance team te komen. Welke stappen zijn er te zetten om te komen tot een pragmatisch, actiegericht en in de organisatie gedragen strategie voor jouw finance team. Van nulmeting naar een strategisch plan langs te bepalen thema’s en het creëren van eigenaarschap.

  • Hoe ga je aan de slag met de technologische ontwikkelingen die op de financiële functie afkomen?
  • En welke zaken vragen zonder deze ontwikkelingen ook al aandacht?
  • Welke keuzes maak je, wat betekent dit voor de benodigde competenties binnen het team en waar ga je als eerste mee aan de slag?

Met andere woorden hoe kom je tot een doelgerichte finance strategie voor de komende jaren? Een strategie die zorgt voor een stevig fundament dat ervoor zorgt dat het finance team (nog) beter gaat bijdragen aan het succes van jouw onderwijsorganisatie en de technologische ontwikkelingen een logische plaats krijgen.

Kosten deelname

Aan deelname aan de KennisKringen zitten geen kosten verbonden. Er zijn een beperkt aantal plekjes beschikbaar dus meld je snel aan!

Note: Aanmelden is laagdrempelig, afmelden ook. We gaan ervan uit dat u zich ervan bewust bent dat Hofmeier kosten maakt voor uw aanmelding.

Bereikbaarheid

Landgoed Kraaybeekerhof is een centraal gelegen, verborgen parel nabij Utrecht, Doorn en Zeist, in de bosrijke omgeving van Driebergen.

Zodra je het terrein van de Kraaybeekerhof betreedt, word je verwelkomd door drie imposante platanen. In de schaduw daarvan bevindt zich het sfeervolle Koetshuis, waar ook de Kraaybeekerhof Academie is gevestigd.

meld je aan

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op