Connect Woningcorporaties

Hofmeier Connect Woningcorporaties

Terug naar JARENLANGE EXPERTISE

Hofmeier Connect Woningcorporaties

Tijdens de Connectmeeting Woningcorporaties op woensdag 20 september 2023 dompelen we je onder in een programma boordevol boeiende sprekers en interactieve sessies. Laat je informeren en inspireren. En deel ervaringen met andere professionals in het veld.

Tijden: 12.00 -17.30 uur incl. lunch & borrel

Locatie: Innstyle, Maarssen (gratis parkeergelegenheid voor de deur)

Het bijwonen van deze meeting levert PE punten voor de persoonlijke educatie van bestuurders en toezichthouders van woningcorporaties.
Bij aanmelding graag vermelden indien u hier gebruik van wenst te maken.

Programma

12:00 – 12:30 uur        Ontvangst met lunch

12.30 – 12.45 uur        Opening event met Frank Bieleman

12.45 – 13.45 uur      De Governance en Control aspecten van succesvol samenwerken. – Cor Snoeijs, bestuurder Stekademy. Waar ga je nog over als je samenwerkt en hoe hou je grip en sturing op samenwerken (en in hoeverre wil je dat)? Hoe hou je elkaar op de hoogte, informeer je elkaar en regel je control-aspecten met elkaar? Dit allemaal in de tijdsgeest van toenemende domein overschrijdende samenwerkingen met zowel interne als externe impact op bedrijfsvoering.

13.45 – 14.30 uur

De taal van succesvol samenwerken en het belang van communicatie. – Ilona Eichhorn(ImpactAll).
Bij alle fases van samenwerken hoort een bepaalde manier van met elkaar in gesprek zijn, misschien zelfs wel specifiek taalgebruik. Hoe zit dat bij de start van een samenwerking, gedurende de voortgang, maar ook bij het beëindigen ervan? Hoe heb je impact en hoe breng je boodschappen over? Kolfjes naar de hand van Ilona.  

 

14:30 – 14:45 uur       Pauze

14:45 – 15:30 uur       Subsessies waar je je van tevoren voor op hebt gegeven:

Subsessies

Sessie 1

Prinsjesdag en actuele ontwikkelingen – Teus van der Heiden, Controller & Wobbe van der Meulen, Managing Consultant

Wat zijn te verwachten effecten voor de corporatiesector, Er is door het kabinet een koers ingezet, maar hoe nu verder na de val? Met elkaar in gesprek over de mogelijke effecten van prinsjesdag.

Sessie 2

CSRD – Joop Ras, manager financiën Patrimonium Barendrecht

We krijgen er allemaal mee te maken. Wat betekent dit voor jouw woningcorporatie en waarom is samenwerken in de organisatie zo belangrijk bij dit thema om tot een goede uitwerking te komen? Joop vertelt ons er meer over.

 

Sessie 3

Workshop samenwerken in de praktijk – Giel van der Vlies, directeur Ontwikkelingsbedrijf Vathorst en Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-Oost & David Snijders, adviseur woningcorporaties Hofmeier

Nieuwbouw en wijkontwikkeling zijn grote projecten die je niet alleen kunt doen. De belangen zijn groot. Prestatieafspraken en financiële belangen vereisten een goede organisatie. Giel belicht e.e.a. vanuit het perspectief van integrale wijkontwikkeling, David doet dit vanuit corporatieperspectief.

 

Discussie en netwerken

15:30 – 16:30 uur        Panelgesprek met bestuurders over samenwerkingen in de regio. Annelies Barnard, bestuurder Woningstichting Wageningen, Richard de Boer, bestuurder MaasWonen en Jacco van Gastel controller.

16:30 – 16:45 uur        Plenaire afsluiting met Frank Bieleman & Wrap-up Ilona

16.45 – 17.30 uur         Borrel

meld je aan

Ben jij er ook bij? Woensdag 20 september 12:00 -17:00

Neem je een collega mee?
PE-punten ontvangen?
charissa-smit

Charissa Smit

Sectormanager Woningcorporaties

0630406464
godert-diepenhorst

Godert Diepenhorst

Sectormanager Woningcorporaties

0647011679