Terug naar JARENLANGE EXPERTISE

Gebundelde krachten

Op het moment dat ik dit schrijf zijn de stofresten van de boerenacties net neergedaald, is ‘de bouw’ weer vertrokken van het Malieveld, staat het onderwijzend personeel op het Binnenhof om te vechten voor de kwaliteit van het onderwijs en is het al weer drie weken gelden dat de Woonbond en zo’n tweehonderd corporaties de krachten bundelden in het verzet tegen de Verhuurdersheffing. Wat is de overeenkomst? Verbinding tussen gelijkgestemden die opkomen voor hun bestaansrecht.

In het geval van de corporaties – ons domein – gaat het om miljoenen euro’s betaalde belasting die worden afgezet tegen het aantal woningen dat er voor gebouwd zou kunnen worden, de duurzaamheidsopgave die ermee betaald kan worden en de toenemende druk van de betaalbaarheidslast af zou kunnen halen. Stuk voor stuk plausibele argumenten. Zeker in combinatie met de toenemende VpB betalingen. Natuurlijk is de inhoudelijke boodschap van groot belang, maar het gegeven dat de sector de krachten bundelt, zich gezamenlijk laat horen en opkomt voor de sector en de huurder vind ik een bijzondere vermelding waard. Dat is te lang niet gebeurd! Dit nieuwe elan is ook hard nodig om publiek en politiek beter te informeren. Zodat de beeldvorming over de sector zuiverder wordt en toekomstige beslissingen positief worden bijgesteld.

In de tussentijd

Laat onverlet dat we ondertussen gewoon de handen uit de mouwen moeten blijven steken. En dat u zelf lokaal aan het stuur zit. Omdat u – ongeacht de politieke wind van het moment – het huis op orde moet hebben. Data en de strategische inzet daarvan worden steeds belangrijker. Uw eigen vastgoeddata en financiële data zijn het fundament voor uw verantwoording, analyses en beleidsvorming. Verrijkt met sectordata, demografische gegevens en beschikbare informatie over huidige en toekomstige bewoners. Kent u hun wensen, veranderende houding en communicatie? En wat betekent het voor de samenwerkingsvormen met ketenpartners als gemeente en zorginstellingen? Naast een complexe tijd is het ook vooral een boeiende en uitdagende tijd.

Waar de implementatie van de Woningwet 2015 de gemoederen de laatste jaren goed bezig heeft gehouden, de aandacht van onze dienstverlening ook op ‘leveren’ in de P&C cyclus lag, wordt ingebed GRC beleid ( Governance, Risk en Compliance) nu een belangrijke factor. Als u In Control bent kunt u zichtbaar meer aandacht schenken aan de strategische vastgoedkeuzes in samenhang met wonen en welzijn. Daar zijn ook onze pijlen op gericht in onze 2020 visie. De komende maand werken wij de plannen voor 2020 uit waarin we u niet alleen willen verrassen met een aantal boeiende bijeenkomsten in Leiden en in het land,  maar ook met concrete ideeën die moeten leiden tot een nieuw duurzaam businessmodel!

Vandaag begint in het Zuiden van het land de Carnavalsperiode. De intocht van de Sint staat voor de deur en Kerst en Oud en Nieuw dienen zich al aan in de winkels. Voor we het beseffen ís het 2020, een nieuw jaar waarin we u graag blijven ontmoeten, adviseren, ondersteunen en met u sparren. Als gelijkgestemden in het belang van de sector!

Voornaam*
Achternaam*
Velden met * zijn verplicht
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.