Terug naar JARENLANGE EXPERTISE

Flexibele schil

Kleine corporaties zijn sterk. Sterk door een brede lokale verankering en door uitgebreide kennis van het bezit en de klanten. Daarnaast is de betrokkenheid en inzet van de medewerkers groot. Kleine corporaties zijn echter ook kwetsbaar. Met name op het gebied van interne controle, risicomanagement en de implementatie van complexe wet- en regelgeving waaronder de Woningwet.

Woningwet 
Vanuit de Woningwet zijn corporaties verplicht meer aandacht te besteden aan interne controle en risicomanagement. Corporaties met minimaal 2.500 woningen zijn verplicht een onafhankelijke controlfunctie in te bedden in de organisatie. Deze controlfunctie moet zorgen voor beheersing van de interne bedrijfsvoering en de effectiviteit en efficiency van de organisatie optimaliseren. Ook moet deze functie steeds betrokken zijn bij alle voorgenomen besluiten met verstrekkende financiële gevolgen. Voor de kleine corporaties is het wenselijk om deze controlfunctie juist onafhankelijk binnen de bestaande organisatie in te richten.

Flexibele schil 
Hofmeier biedt ondersteuning op het volledige kennisdomein van Finance & Control en kan invulling geven aan de onafhankelijke controlfunctie doormiddel van een flexibele schil met ervaren finance professionals met kennis van de sector.

“Ondersteuning met een flexibele schil via Hofmeier betekent dat u beschikt over de juiste kennis en ervaring op het juiste moment”

Planning & Controlcyclus
De organisatie van de Planning & Controlcyclus in brede zin kan worden ingericht met gebruik van een flexibele schil. Met deze oplossing wordt extra ondersteuning ingezet die aansluit op de bestaande organisatie. Dit kan op ieder niveau: van administrateur tot manager financiën, met iedere omvang en op ieder moment. Ook de volledige coördinatie en uitvoering van de AO/IC is een toepassing van de flexibele schil. Met de flexibele schil van Hofmeier bent u altijd in control zonder de vaste kosten die hier gewoonlijk aan verbonden zijn.

Inzet flexibele schil
De inzet bestaat uit een senior professional, die het vaste aanspreekpunt is voor uw organisatie, met ondersteuning van een meer uitvoerend professional. Hiermee wordt de inzet gedoseerd al naar gelang de kwaliteit en kwantiteit van de werkzaamheden. 
De professionals zijn op vaste dagen aanwezig en het is mogelijk om het aantal uren en een gemaximeerd budget vooraf af te spreken. Met de flexibele schil van Hofmeier heeft u hierdoor betaalbare zekerheid.

Continuïteit en ervaring 
Door samenwerking met de professionals van Hofmeier krijgt de meest actuele kennis in huis. Daarnaast zorgen voor veel nieuwe inzichten en toepassingen vanuit hun ervaring bij andere corporaties. De continuïteit van uw organisatie is hiermee geborgd. 
Vanuit Hofmeier krijgt u gegarandeerde inzet tijdens piekperiodes of specifieke projecten.

Dienstverlening Hofmeier
Onze werkzaamheden bestaan onder meer uit:

 • Inrichten, coördineren en uitvoeren AO/IC;
 • Externe verslaggeving en dVi;
 • Meerjarenprognose, begroting en dPi;
 • Privacy- en informatiebeveiliging;
 • Frauderisicoanalyse;
 • Interne rapportages en benchmarks;
 • Liquiditeitsprognoses en treasury;
 • Fiscaliteit (BTW en VPB);
 • Interne controles en procesoptimalisatie;
 • Overige werkzaamheden Planning & Controlcyclus;
 • Ontwikkelen financieel beleid;
 • Invulling financiële rol binnen een MT;
 • Compliance scan.

Wilt u meer weten?
Wilt u weten hoe we u kunnen helpen met onze flexibele schil? We wisselen graag van gedachten met u.

Voornaam*
Achternaam*
Velden met * zijn verplicht
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.