Terug naar JARENLANGE EXPERTISE

Consultant Daniëlle Bakker is een kei in het analyseren en het in kaart brengen van processen. Ze brengt bij organisaties orde in de chaos en legt daarbij de processen vast. Maar daar blijft het niet bij! Daniëlle weet ook feilloos aan te wijzen waar kansen en mogelijkheden liggen om bestaande werkwijzen en processen te optimaliseren. Daarnaast werkt ze vaak ook mee binnen een of meerdere processen, waardoor ze van de hoed en de rand weet. Eerder deed zij dit bij de Unie van Waterschappen. Hoe ze dat deed en wat is haar ervaringen? Dat vertelt ze zelf!

Daniëlle, vertel eens wat heb je bij de Unie van Waterschappen aangepakt?

Bij de Unie van Waterschappen hebben ze, naast hun kerntaak, te maken met een groot aantal op zichzelf staande projecten. Dit vergt nogal wat organisatietalent.
Als onderdeel van het projectenbureau heb ik gezorgd voor een overzichtelijk administratie van alle tijdelijke medewerkers. Alle processen omtrent de inhuur van deze tijdelijk medewerkers heb ik in kaart gebracht, vastgelegd en ook zelf uitgevoerd. Hierdoor heb ik ook de P&O Adviseur ontlast in haar dagelijkse taken. Daarnaast heb ik samen met de controller diverse processen, documenten en documentstromen die horen bij een projectopdracht verbeterd. Uiteindelijk heb ik vormgegeven aan een nieuwe functie binnen de Unie van Waterschappen, die ik zelf tijdelijk invulde. In de laatste weken van mijn opdracht heb ik een nieuwe vaste collega hierop ingewerkt.

Dat klinkt goed, Daniëlle! Maar hoe heb je dat weten te realiseren?

Het belangrijkste wanneer ik aan een opdracht begin vind ik dat ik een goed en objectief beeld krijg van de organisatie en waar behoefte aan is. Dit doe ik door veel te sparren en in gesprek te gaan met de huidige medewerkers. Daarnaast werk ik mee in de huidige werkzaamheden. Tijdens dat meewerken en taken op mij nemen, analyseer ik ook direct hoe de processen in elkaar zitten. Meestal leg ik dit direct vast. Zo krijg ik snel een goed beeld van het reilen en zeilen en signaleer ik verbeteringen in processen. Bij Unie van Waterschappen werkte ik nauw samen met de controller en de P&O Adviseur om deze verbeteringen ook te kunnen doorvoeren. Zij blij en dat geeft mij dan weer voldoening.

Hoe waardeert van de Unie van Waterschappen jouw inspanningen?

De P&O Adviseur heeft het vooral prettig gevonden dat ze taken aan mij kon overdragen. Daarnaast was er het vertrouwen dat ik wel aan de bel zou trekken als het nodig was. Hierdoor kon zij zich focussen op haar andere werkzaamheden. Evi Wijnhoff- van Eerdt, Hoofd Bedrijfsvoering van de Unie van Waterschappen: ‘Ik ben vooral blij met hoe de zaken werden opgepakt en vormgegeven. Hofmeier heeft een stabiele heldere basis voor ons neergezet. Daniëlle overziet de zaken snel, herkent snel risico’s en ze is procesmatig enorm sterk. Niets lijkt te veel gevraagd en ze is daarnaast ook heel prettig in de omgang.’

Dat zijn mooie woorden Daniëlle… Hoe is het nu voor jou om de opdracht af te ronden?

Het voelt goed, ik heb de organisatie verder kunnen helpen en er is nu een vaste kracht die hun de continuïteit kan bieden die zij nodig hebben. En dan zit mijn taak erop. Ik kan nu een andere organisatie verder helpen.

Wil je meer weten of het werk dat Daniëlle doet? Of wil je weten wat zij voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Wobbe van der Meulen, 06-30752767

Voornaam*
Achternaam*
Velden met * zijn verplicht
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.