Terug naar JARENLANGE EXPERTISE

Begroting-bewustwordingssessies

Speciaal voor schooldirecteuren hebben wij begrotingsbewustwordingssessies ontwikkeld. Tijdens gesprekken met bestuurders in de onderwijssector is er behoefte geuit aan financiële duiding van het beleidsrijkbegroten. In 2020 hebben we al voor een aantal onderwijsinstelling waarvan o.a. voor de VarioGroep een aantal sessies verzorgd.

Het doel van de begrotingsbewustwordingssessie is om het belang van het beleidsrijk begroten en het daarbij gezamenlijk optrekken van de verschillende disciplines duidelijk te maken. In deze sessies maken we aan de hand van de P&C-cyclus duidelijk hoe het beleid van de instelling de juiste aandacht krijgt. 

De groepen bestaan uit maximaal 10 medewerkers en bevatten een mix van directeuren en ondersteunde medewerkers. In een eerste sessie nemen we de groep op een interactieve wijze mee door het theoretische deel. De volgende sessies gaan we het gesprek aan met dezelfde groep. De onderwerpen die aan bod komen zijn, de functie van de kaderbrief, de beleidsrijke begroting, de tussentijdse rapportages en de verantwoording in de jaarrekening.

Verder gaan we in op de producten van de instelling zelf, staan we stil bij de doelen van het strategische beleidsplan en gaan we met elkaar de discussie aan. De doelen die de instellingen zichzelf stellen zijn hierbij de rode draad. In 2021 zijn de volgende begrotingsbewustwordingssessies alweer ingepland.

Heb je ook interesse in de begrotingsbewustwordingssessies? Stuur dan een mail naar: j.star@hofmeier.nl

Voornaam*
Achternaam*
Velden met * zijn verplicht
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.