rpa

Finance Recruitment Specialisten

Het vinden van gekwalificeerd financieel personeel is, zeker in de huidige markt, best een uitdaging. Talent en expertise is schaars. Bij Hofmeier begrijpen we de complexiteit van finance recruitment en zijn we gespecialiseerd om organisaties te helpen bij een tijdelijke capaciteitsinvulling of een expertise vraagstuk om het team te ondersteunen. Door ons brede netwerk zijn we, naast de tijdelijke interim-oplossing, ook instaat om de juiste mensen met elkaar te verbinden om ook voor de vaste invulling van functies een oplossing te bieden.

Wat doen we?

Interim-management bij Hofmeier biedt flexibele oplossingen voor organisaties die behoefte hebben aan tijdelijke financiële expertise. Of het nu gaat om het overbruggen:

  • van een personeelstekort
  • het toevoegen van specifieke vaardigheden of expertise aan een project,
  • of het begeleiden van een veranderingstraject of procesoptimalisatie.

Op ons team kun je rekenen. Met sectorspecifieke kennis binnen de verschillende branches (onderwijs, gemeentelijke overheden, zorg en woningcorporaties) en een uitgebreid netwerk van gekwalificeerde professionals, kunnen we snel de juiste interimmer vinden die past bij de uitdagingen van je organisatie. Van het ondersteunen van de administratie tot het leiden van de afdeling, onze interim-managers zijn ervaren en deskundig.

expertise

Waarom Hofmeier?

Bij Hofmeier staat de mens centraal. Voor ons draait alles om begrip. Kennis van zaken en begrijpen waar een organisatie mee te maken heeft. Ons vak is continu in ontwikkeling. Regels wijzigen. Politieke inzichten veranderen. Technische innovaties zorgen voor verregaande automatisering van processen. Wij weten wat er speelt… Hoewel we een organisatie vaak tijdelijk versterken, zijn we altijd van toegevoegde waarde. Door onze kennis van zaken, onze visie op de branche en door wie we zijn, zijn we een aanwinst voor je team. Het gaat uiteindelijk om samen waarde toevoegen en stappen te zetten.

Dus ben je op naar; 

  1. Expertise: Ons team bestaat uit ervaren finance professionals met diepgaande kennis van de sector.
  2. Netwerk: We beschikken over een uitgebreid netwerk van financiële professionals, waardoor we snel en efficiënt kunnen reageren op de behoeften van onze klanten.
  3. Maatwerk: We begrijpen dat elke organisatie zijn eigen uitdagingen heeft. Daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij de specifieke vraagstukken en de bedrijfscultuur van onze klanten.

Of gewoon mensen waar je op kunt rekenen. Die samen met jou de uitdaging die je ervaart aangaan. Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

business controller

Onze vakgebieden

We doen waar we goed in zijn en dat is financieel management binnen organisaties, voornamelijk in de non-profit sector. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  1. Controlling: Onze interim-professionals zijn ervaren in het opzetten en beheren van effectieve controllingprocessen binnen organisaties. Of het nu gaat om het ontwikkelen van budgetten, het monitoren van financiële prestaties of het analyseren van kostenstructuren, onze professionals helpen bij het waarborgen van financiële stabiliteit.
  2. Pre-audits: Voordat externe audits plaatsvinden, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat de financiële gegevens van een organisatie nauwkeurig en volledig zijn. Onze interim-professionals kunnen pre-audit controles uitvoeren om mogelijke problemen te identificeren, compliance te waarborgen en de voorbereiding op externe audits te vergemakkelijken.
  3. Risicomanagement: Effectief risicomanagement is essentieel voor het behouden van de financiële gezondheid en het beschermen van de activa van een organisatie. Onze professionals zijn bekwaam in het identificeren, analyseren en beheren van risico’s op verschillende niveaus, waardoor organisaties proactief kunnen reageren op potentiële bedreigingen en kansen kunnen benutten.
automatisering

4. Planning en control: Het ontwikkelen van strategische plannen en het implementeren van controlemechanismen zijn cruciale aspecten van financieel management. Onze interim-professionals kunnen organisaties helpen bij het opstellen van realistische doelstellingen, het opzetten van monitoringprocessen en het aanpassen van strategieën aan veranderende omstandigheden.

5. Data-analyse: In een tijdperk waarin gegevens een steeds belangrijkere rol spelen in besluitvormingsprocessen, is het vermogen om data effectief te analyseren van onschatbare waarde. Onze professionals kunnen organisaties helpen bij het extraheren van waardevolle inzichten uit financiële gegevens, het identificeren van trends en het nemen van data gestuurde beslissingen.

Door onze diepgaande kennis en ervaring op deze gebieden kunnen wij organisaties ondersteunen bij het optimaliseren van hun financiële processen en het minimaliseren van risico’s.

Financiële functies waar wij bekleden

We begrijpen dat financiële taken en verantwoordelijkheden binnen organisaties divers zijn, die passen bij verschillende ervaringsniveaus en expertisegebieden. Hieronder volgen een aantal algemene beschrijvingen van financiële functies die wij tijdelijk vervullen:

Administrateur:
Een administrateur speelt een essentiële rol in het beheren van de dagelijkse financiële administratieve taken van een organisatie. Dit omvat onder meer het bijhouden van boekhoudkundige gegevens, het verwerken van facturen en betalingen, en het voorbereiden van financiële rapporten.

Assistent controller:
De assistent controller ondersteunt de controller bij het uitvoeren van financiële analyses, het opstellen van budgetten en het beheren van de boekhouding. In deze rol heeft men gedegen begrip van financiële principes en systemen, evenals sterke analytische vaardigheden.

Controller:
De controller is verantwoordelijk voor het toezicht houden op de financiële activiteiten van een organisatie, inclusief rapportage, budgettering, en financiële planning. Een echte sleutelrol bij het waarborgen van de financiële gezondheid en naleving van regelgeving.

Financieel Manager:
De financieel manager is belast met het strategisch beheer van de financiële aspecten van een organisatie. Dit omvat het ontwikkelen en implementeren van financiële doelstellingen, het beheren van investeringen en het optimaliseren van financiële processen.

Meer weten? Neem contact met ons op

Voornaam*
Achternaam*
Velden met * zijn verplicht
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.