Terug naar JARENLANGE EXPERTISE

Finance Professional Folkert vertelt!

Folkert, vertel eens wat over jezelf…!

Wat doe jij het liefst als je niet aan het werk bent als Finance Professional?

Als ik niet aan het werk ben dan ben ik passief of actief met sport bezig. Alle sporten vind ik interessant om naar te kijken. De meeste sporten op TV volg ik wel. Zelf ben ik actief als hardloper. Dat doe ik al ruim 12 jaar en inmiddels ben ik 85 halve marathons en 20 marathons verder. Daarnaast vind ik het een uitdaging om hardlopers te trainen en naar een hoger niveau te brengen. Dat doe ik bij de plaatselijke atletiekvereniging AAC ’61. Als trainer/coördinator voel ik mij als een vis in het water. Wedstrijden en uitstapjes organiseren doe ik ook graag. Zo coördineer ik de jaarlijkse Bosmarathon en regel ik reisjes naar bijvoorbeeld de marathon van Berlijn. Een loper is toch een individualist en als ik er door deze zaken te regelen voor kan zorgen dat er team- en clubgevoel bij de lopers ontstaat dan ben ik in mijn element.

Maar ook vakanties en reizen vind ik leuk. Een combinatie van cultuur snuiven en uitrusten is voor mij de ultieme vakantie. Heerlijk! Maar natuurlijk wel altijd de hardloopschoenen mee. Verder ben ik getrouwd en heb ik 3 kinderen.

Wat doe jij precies in je functie als Finance Professional?

Twee jaar geleden ben ik gestart bij Hofmeier als Senior Professional Finance en Control in de woningbouwcorporatiesector. Inmiddels heb ik al meer dan 20 jaar ervaring in de branche als leidinggevende en financieel controller. Mijn specialisaties zijn het opstellen van de jaarrekening (ook de fiscale!), de dVi verzorgen en fiscaliteiten. Maar ook interne controles m.b.t. de salarissen, de WNT, het maken van kasstroomoverzichten en maand/kwartaal/trimesterrapportages. 

Op welke manier gebruik jij je sportmentaliteit in je werk?

Als sporter heb je nogal wat doorzettingsvermogen nodig om prestaties te leveren die je jezelf als doel hebt gesteld. Dat kan ik ook in mijn werk gebruiken. Ik ben niet snel tevreden en wil altijd het maximale uit een situatie halen. Dat doe ik door planmatig te werken, net als bij een schema voor een marathon. Anderen en mijzelf motiveren, net als bij het geven van trainingen voor het hardlopen. Maar bovenal door plezier te hebben in wat ik doe!

Wat is het leukste compliment dat je van een opdrachtgever hebt gekregen?

Dat is dat ik goed in het team pas met oog voor iedere collega door deze in zijn of haar waarde te laten. Daardoor werd ik niet als buitenstaander van Hofmeier gezien. Ik heb zelfs hardlooptraining bij deze club gegeven. Dat ontstond bij toeval. Ze waren net met een clubje gestart, maar hadden geen trainer. Hierdoor maakte ik ook op een andere wijze kennis met deze collega’s. En zij met mij! 

Kun je Hofmeier eens in enkele kernwoorden samenvatten?

Als ik Hofmeier in een paar kernwoorden moet samenvatten dan is dat: Vooruitstrevend en professioneel.

Wil jij meer weten over het werk dat Folkert doet? Of wil je meer weten over werken bij Hofmeier? Neem dan contact met ons op !

Voornaam*
Achternaam*
Velden met * zijn verplicht
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.