Terug naar JARENLANGE EXPERTISE

Dé agenda voor finance

Zeker 300 professionals ontmoetten elkaar tijdens de Nationale Controllersdag voor alle actuele trends en ontwikkelingen. Een dag met een inspirerende kennissessie over succesvolle strategie implementatie van Hofmeier en de kleuren van het DISC-model. En inspirerende keynote speakers als Thijs Homan, Jacques Pijl en voormalig minister van Financiën!

 

Dagvoorzitter Jeroen Smit opende de dag en de deelnemers werd gevraagd in te loggen op de  buzzmaster. Die onthulde dat 26% van de deelnemers vrouw is. Jeroen Smit is verheugd: ‘28 jaar terug was dat nog 5%. Maar het is nog steeds wel een mannenvak concludeerde hij.’ Verder waren er hoofdzakelijk (Business)controllers (35%) aanwezig, maar dat was natuurlijk geen verrassing op een event genaamd de Controllersdag.

Inspirerende Keynotes
Diverse keynotes schetste de laatste trends en ontwikkelingen en stelde diverse topics aan de kaart.

Zo vroeg veranderfluisteraar Thijs Homan van de Open Universiteit zich af ‘Zijn we verslaafd aan controledenken?’ Hij is voorstander van de activistische doener, de controller die wil minderen. Deze persoon is sluiswachter: ‘Die kan beslissen: dat gaan we niet doen.’ 

Vroeg Jacques Pijl van adviesbureau Turner. ‘Wat ga jij morgen gebruiken in jouw organisatie?’ Hij houdt van sneller verbeteren, innoveren en vernieuwen. ‘Zaken ook NIET durven doen’ is een van de reacties die tientallen deelnemers spontaan gaven via de buzzvraag. Conclusie; een to don’t lijst is net zo belangrijk als een to do list!

En niemand minder dan Jeroen Dijsselbloem gaf aan dat hij de recente economische voorspellingen wat te voorzichtig vindt. Zo verwacht hij dat economische groei volgend jaar op 2 procent uitkomt. Of hij de vicevoorzitter van de Raad van State wordt?  “Nog te prematuur om dat te concluderen”, gaf hij als antwoord. Inmiddels weten we het besluit van het kabinet over de benoeming.

Succesvolle strategie implementatie, zelfkennis en kleuren DISC-model
Naast een mooi plenair programma kon men deelnemen aan verschillende kennissessies. Max de Klerk van Hofmeier en Martin Beuker gingen in op de ‘Strategie implementatie en de rol van de controller’. Duidelijk werd hoe belangrijk het is om bij een succesvolle strategie implementatie verbinding te krijgen met de mensen in de organisatie. Inzicht in de organisatie cultuur en zelfkennis speelt daarbij een grote rol!

Na een uitleg van de kleuren uit het DISC-model gingen de deelnemers aan de slag en kozen de kleur die bij hun persoonlijkheid en gedragstype past. Rood, Geel, Groen, Blauw we hadden te maken met een kleurig gezelschap. Wanneer je voldoende zicht hebt op jouw gedrag en op hoe anderen op jou reageren. En dat koppelt aan de cultuur in jouw organisatie en jouw rol. Dan kun je stappen zetten naar een succesvolle strategie. Met nieuwe inspiratie voor morgen en weer een stukje extra zelfkennis ging men naar huis. 

Bekijk hier een impressie van de dag

[widgetkit id=”8″ name=”Impressie connect meeting”]

 

max-de-klerk

Max de Klerk

Sectorleider Bedrijfsleven

0648981017

Voornaam*
Achternaam*
Velden met * zijn verplicht
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.