subsidieregister

Onderwijs subsidies in beeld!

Terug naar JARENLANGE EXPERTISE

Er zijn steeds meer mogelijkheden om subsidie aan te vragen. Denk maar aan de Inhaal- en ondersteuningsprogramma’s onderwijs 2020 – 2021, specifieke uitkering ventilatie in scholen, maar ook subsidies voor groene schoolpleinen. Hierdoor wordt het steeds belangrijker om alle subsidies te kunnen volgen. Een overzicht kan hierbij helpen. Hoe kan je daarvoor zorgen? Dat is een vraagstuk waar veel organisaties mee zitten.

Van groot belang

Om tot een goed en zo volledig mogelijk overzicht te komen is het zaak dat er binnen uw organisatie voldoende aandacht gegeven wordt aan het bestaan en het belang van een zogenaamd subsidieregister. Vaak worden gesubsidieerde projecten decentraal georganiseerd, terwijl de financiële administratie centraal geregeld is. Het delen van informatie is essentieel om de subsidies te beheersen. Benoem bijvoorbeeld een medewerker financiën tot “eigenaar” van het subsidieregister. Zo kan deze medewerker ervoor zorgen dat de aanvrager van de subsidie op tijd zijn verantwoording indient. U moet er toch ook niet aan denken dat een subsidie niet op tijd verantwoord wordt, met als gevolg dat ze terugbetaald moet worden aan de subsidieverstrekker terwijl er al kosten voor gemaakt zijn.

De stand van zaken

Het gebruik van het subsidieregister kan ook een beter inzicht bieden in het subsidieproces. Dit wordt steeds belangrijker door het toenemend aantal mogelijkheden om subsidie aan te vragen. Door de vermelding van essentiële data waarop actie ondernomen dient te worden is juiste en tijdige verantwoording beter te monitoren. Dit draagt ook bij aan de risicobeheersing van de organisatie. We zien dan ook steeds vaker dat dit overzicht deel uit maakt van de jaarrekeningcontrole van de accountant.

Nieuwe versie

Een aantal van onze relaties gebruiken inmiddels de eerste versie van het subsidieregister. Mede door de feedback van hen en samenwerking met Marco de Haas en René Lamens van SCO Delft hebben we een nieuwe verbeterde versie gemaakt. Download het whitepaper/register boven aan deze pagina.

Mocht u nog suggesties hebben over het subsidieregister die u met ons wilt delen, dan staan we daar voor open. Stuur ons dan een e-mail.

Meer informatie?

Hofmeier heeft ervaring met het beheersen van het subsidieproces. We ontzorgen scholen en gemeentes door het subsidieregister te implementeren. Neem vrijblijvend contact met ons op om daarover van gedachte te wisselen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.