Terug naar JARENLANGE EXPERTISE

Kansen voor de financiële functie

Op 24 september vindt CorporatiePlein voor het eerst in de geschiedenis als hybride evenement plaats: online en op beperkte schaal offline in Expo Houten. Verreweg het grootste gedeelte van de bezoekers zal de tiende editie van CorporatiePlein online meemaken. Wat mogen ze verwachten op de virtuele beursstands en tijdens online kennissessies van de verschillende exposanten? CorporatieGids.nl ging hier alvast over in gesprek met Sectorleider Woningcorporaties Frank Bieleman van Hofmeier.

Dat de doelen voor woningcorporaties en de financiële middelen die ze daarvoor hebben ver uit elkaar liggen, wordt inmiddels wel erkend. Frank: “Maar dat betekent niet dat er geen kansen zijn, en daar vertellen we tijdens de beurs graag meer over. Hoe richt je je financiële functie optimaal in en waar liggen nog mogelijkheden? Onderscheid maken tussen processen die onmisbaar zijn gebleken, processen die overbodig zijn en processen die ingrijpend aangepast moeten worden is daarbij enorm belangrijk.”

Win een sessie sparren

“Hofmeier biedt al meer dan twintig jaar expertise, advies en interim professionals voor de bedrijfsvoering van woningcorporaties,” gaat Frank verder. “Jaarlijks ondersteunen wij ruim honderd corporaties verspreid over het hele land bij vraagstukken op het gebied van governance, risk, control en financiën. Bezoekers op CorporatiePlein kunnen op de virtuele beursstand van Hofmeier met ons kennismaken én kans maken op een halve dag sparren met het MT en een team consultants van Hofmeier. Zij zijn specialisten op deze vlakken en kunnen corporaties uitermate goed helpen met hun vragen.”

Jaarrekening 2021

“Daarnaast organiseren we tijdens de beurs twee kennissessies. Om 10:00 vertellen we over de uitdagingen in de jaarrekening 2021. Wat zal na COVID-19 de invloed zijn van de ontstane huurderving en het uitgestelde onderhoud? Een lastig punt is dat de kengetallen extra pijn kunnen doen. De Interest Coverage Ratio (ICT) moet minimaal 1,4 zijn, terwijl de operationele kasstromen verder onder druk komen te staan, zoals de verhuurdersheffing, vennootschapsbelasting en het WSW-beleid. Tijdens deze sessie zullen we bruikbare actiepunten geven om de ICT voor de beoordelingsperiode 2021 tot en met 2025 te versterken.”

Datakwaliteit en datamanagement

“Na de lunch vertellen we om 14:00 over datakwaliteit en datamanagement. Hoe zet je dit, in een snel veranderende wereld, effectief in? Data is het nieuwe ‘zwarte goud’, en steeds meer organisaties herkennen de toegevoegde waarde van een optimale datakwaliteit. Niet alleen strategisch om te kunnen sturen en verantwoorden, maar zeker ook tactisch en operationeel tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Maar hoe kunnen we van data als containerbegrip naar goede en bruikbare data? In deze sessie laten we je kennismaken met datakwaliteit in corporatieland. We richten ons specifiek op de waaromvraag en hoe je relevante signalen uit data herkent. We geven je inzicht in de bewezen vuistregels waardoor je direct aan de slag kunt met datakwaliteit.”

Aanmelden voor CorporatiePlein 2020 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Hofmeier

frank-bieleman

Frank Bieleman

Sectorleider Woningcorporaties

0653102428

Voornaam*
Achternaam*
Velden met * zijn verplicht
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.